Navigatie overslaan.
Start

Asus Malware

Als je onlangs een ASUS recovery CD hebt gekregen, dan is er een kans dat deze gratis een RAR cracker en een aantal confidentiële documenten bevat. (O.a. een CV en een interne presentatie.)
Je kan deze ook (nog steeds) downloaden van de Asus support website. 

 

Alhoewel dat natuurlijk niet erg netjes is van een bedrijf, om zomaar dergelijk dingen te verspreiden, moet je sowieso altijd opletten als je "vreemde" files opent op je PC, ook als deze van grote bedrijven komen.

Dergelijke dingen komen tegenwoordig als maar vaker voor: USB sticks met virussen, Picture frames met wormen, gewonnen MP3 spelers met trojans, enz...

Wat ook geregeld voorkomt, is het gebruik van gekraakte software versies door dergelijke bedrijven.
Eén van de beruchtste voorbeelden daarvan is Windows XP.

Als je windows XP hebt, moet je maar eens naar C:\Windows\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav\ gaan.
Hierin staan een aantal .wav bestanden en als je deze opent met een teksteditor, dan zie je onderaan de signature van het programma dat gebruikt werd om dit .wav bestand te maken, nl. "LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"
Dit is de gekraakte versie van SoundForge 4.5 (Gekraakt door Deepz0ne van de Radium warez crew.)

Natuurlijk is er de BSA die hard optreed tegen het ongelicenciëerd gebruik van software, nog harder tegen het gebruik van gekraakte software, en al zeker als je dergelijke software gebruikt om de eindproducten te verspreiden en winst te maken.

Maar aangezien Microsoft lid is van de BSA, is Microsoft blijkbaar meer gelijk dan de rest van de wereld.
Tot nu toe heeft Microsoft zelfs niet eens de moeite gedaan om de .wav files te verwijderen, of te vervangen, d.m.v. een patch of zo.

M.a.w.: Je betaalt veel geld voor windows XP, je weet dat sommige onderdelen van dit commerciëel product vervaardigd werden met onbetaalde en gekraakte software, en toch vindt Microsoft het oneerlijk dat mensen onbetaalde of gekraakte versies van Windows XP gebruiken.
Rare wereld.