Navigatie overslaan.
Start

Komkommertijd

Mensen zijn ongeloofelijk dom.

Steeds als er ergens mensen dood gaan van een of andere bacterie of ziekte is er paniek.

Ook nu zorgt EHEC (waarschijnlijk de variant O104:H4) ervoor dat niemand meer komkommers eet, en dat terwijl het niet eens zeker is dat deze "Enterohaemorrhagic Escherichia coli" op komkommers voorkomt.

Het enige resultaat van deze paniek is dat vandaag de komkommers niet meer verkocht geraken en weggegooid moeten worden, waardoor later de voedselprijzen nog zullen stijgen omdat men terug break-even wil geraken.

Dus: Proficiat!
Elders sterven mensen omdat er geen eten is, en hier mijden sommigen het eten omdat men denkt dat er iets mis mee is.
Rare wereld.

En dat terwijl er eigenlijk geen enkel probleem is, tenminste als je basishygiëne in acht neemt en je eten vooraf wast of lang genoeg kookt/bakt.

Ter info: Komkommers zijn eigenlijk niet eens van nature recht, maar enkel de rechte komen in de winkelrekken omdat "de mens" om de een of andere reden geen kromme komkommers wil kopen.

Het is niet omdat er tegenwoordig een snelle en globale nieuwsvergaring mogelijk is, dat de wereld onveiliger of ongezonder is geworden. We weten gewoon sneller en vaker dat er ergens een "probleem" is.
Het zijn enkel sensatiejournalisten en twitterpapegaaien die onvolledige of onjuiste informatie verspreiden, dus ik zal het even vervolledigen:

  • 55 doden per dag in Belgie ten gevolge van roken (actief en passief).
  • 3 500 doden per jaar in België ten gevolge van de normale seizoensgriep
  • En in Vlaanderen 16 000 doden per jaar ten gevolge van kanker en andere nieuwvormingen

Voor de rest is er proefondervindelijk ook al vastgesteld dat tot nu toe iedereen uiteindelijk is doodgegaan.

Dus, het is absoluut stupide om gezonde groeten en fruit te gaan mijden en je in de plaats vol te proppen met eten dat hart- en vaatziekten verzooraakt. (38 000 doden per jaar.)