Navigatie overslaan.
Start

BitTorrent bij XS4All

XS4All heeft leuke data gepubliceerd.
In de onderstaande grafiek zie je de hoeveelheid bittorrent verkeer op hun netwerk van januari t.e.m. juni 2012.
De rode lijn is het moment waarop XS4All verplicht werd om "The Pirate Bay" (en andere zaken) te blokkeren.

BRON: https://blog.xs4all.nl/2012/07/04/torrents-toegenomen-sinds-blokkade-pir...

Zoals verwacht maakt een blokkering niet het minste verschil uit aangezien het internet nu net gemaakt is om altijd te blijven werken en om toegankelijk te zijn, ook als er op bepaalde plaatsen dingen gecensureerd worden.

Deze data komt overeen met een eerdere studie van de Universiteit in amsterdam, die ook concludeerde dat de blokkade geen enkel effect had.
http://www.uva.nl/actueel/nieuws/nieuws.cfm/E23822A1-C772-4CD8-A21DA2E6A...
Het rapport: http://staff.science.uva.nl/~vdham/research/publications/dutchpirate.pdf

Uiteraard leven sommige mensen in een parallelle wereld zoals bijvoorbeeld BREIN:


Op sommatie van BREIN werden de eerste 6 maanden van dit jaar 320 illegale sites ontoegankelijk gemaakt omdat zij structureel gebruik maakten van illegaal aanbod van films, TV series, muziek, boeken en games.
...
De blokkering van The Pirate Bay is daar een sprekend voorbeeld van. Nadat die blokkering eind mei is uitgebreid naar de zes grootste Nederlandse access providers die tezamen 90% van de markt bedienen, keldert de populariteit drastisch.

BRON: http://www.anti-piracy.nl/nieuws.php?id=266

Helaas heeft de politieke wereld nog steeds niet begrepen "hoe" het internet werkt, en dat deze "hoe" in belangrijke mate verantwoordelijk is voor het success ervan.
Acties ondernemen die als enig doel hebben om de controle willen behouden, hebben zelfs een averechts effect.
Niet aleen help dit voor geen meter, maar i.p.v. de normale toegangswegen (via DNS en het publieke IP) zijn er op dit moment een stuk of 50 nieuwe toegangswegen naar o.a. "The Pirate Bay".
Niet zomaar 50 nieuwe manieren om de site te bereiken, maar 50 manieren die heel specifiek bedoeld zijn om nog moeilijker geblokeerd te kunnen worden of om erg anoniem toegang te hebben.

Ik kan deze politieke dwaasheid alleen maar toejuichen, want niet alleen is het effect sowiesoe nul, het zorgt ervoor dat er steeds meer tools en mogelijkheden zijn om censuur te omzeilen en je weet nooit wanneer je dat nodig gaat hebben...

BijlageGrootte
dutchpirate.pdf2.77 MB